Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 5 av 5 sitater

Evangeliene skildrer Jesu nærvær i verden, han så, hørte, luktet, smakte og berørte. Han brukte alle sanser. Derfor er vi kalt til nærvær. Vi trenger en nærværsteologi og nærværskompetanse. Å være kirke er å feire Guds nærvær i verden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis alt blir diakoni, blir ingenting diakoni. (..) Hvis alt defineres som diakoni, så trenger vi ikke begrepet diakoni eller diakonier. (...) Diakonien må fokuserer og prioritere. Den må først og fremst rette seg mot mennesker som lider

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å være trygg på eget liv kan gi den riktige avstand til andre, ikke for tett innpå og ikke for langt borte. Diakoni handler om nærhetskompetanse. Det innebærer faglig kunnskap og evne til å inngå relasjoner, etisk refleksjon, empati og personlig bearbeidelse. Det handler om å være kjent med det menneskelige, inkludert seg selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ethvert møte med mennesker skal bekrefte dets verdighet. Ingen kan miste sin verdighet, den er gudgitt! Men man kan miste kontakten med den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et er tale om diakoni, noget andet er at udøve diakoni. Diakoni er levende, når en person eller en menighed handler konkret. Diakonier knyttet til kristendommens handlingsdimension, er personbåret og har til oppgave at bekrefte det enkelte menneskes værdighed. (...) Diakoni er lettere gjort end sagt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

FlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-LiseIreneleserG LIngunn STerje MathisenCarine Olsrød