Mankells beste

Afrika-bøker

av (forfatter) og Kari Bolstad (oversetter).

Gyldendal 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (2 terningkast.)

7 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Comédia infantil: I en østafrikansk havneby står en ensom mann på et tak og ser utover byen. Ved hans føtter ligger en mager og medtatt gutt som er i ferd med å dø. Det er 10 år gamle Nelio. I ni netter forteller han sin historie til mannen som bar ham opp på taket. Det er en vond, vakker og fascinerende beretning, som begynner med at Nelio kommer til byen, på flukt fra katastrofen som rammet familien og landsbyen der han bodde. Han beskriver hvordan han unngikk å bli barnesoldat da tilværelsen raste sammen, og han snakker om gatebarna han ble leder for i storbyen. Vindens sønn: På 1870-tallet treffer en svensk eventyrer en liten afrikansk gutt på en bortgjemt handelsstasjon, og bestemmer seg for å gi gutten et sivilisert liv i Sverige. Han skaper seg et levebrød som omreisende foredragsholder, og viser frem gutten som et annet insekt. Men mannen makter aldri å knytte Daniel til seg, og setter ham til slutt bort til et barnløst ektepar i Skåne. Dette er en roman om ensomhet og styrke, vrede og sorg hos den som stadig tvinges til å søke etter sin identitet. Beretning på tidens strand: Boken er en samling fortellinger om Afrika, spunnet rundt en gruppe mennesker der de fleste har en felles stammor, Samima. Det handler om et imperium i oppløsning og de hvites redsel og flukt fra gamle maktbastioner, kjærlighet og hat, galskap og fornuft, og ikke minst om forfatterens eget forhold til det afrikanske kontinentet. Vi møter blant annet den aldrende Felisberto, tjeneren hvis eneste opprør består i å servere lunken morgenkaffe og Peina, som ikke kan gå, men som i syv måneder kryper og aker seg frem på baken for å se havet før hun dør. I bakgrunnen finnes hele tiden Samima, som levde i 312 år og hadde en hvit stripe i huden, og oberst Nquila, som en gang var kokk hos koloniens sikkerhetssjef, og nå er myteomspunnet frihetskjemper.

Omtale fra forlaget

De fleste kjenner Henning Mankells forfatterskap gjennom hans krimromaner. Men han har også skrevet en rekke skjønnlitterære verker. Mange av disse har et minste felles multiplum i kontinentet hvor Mankell selv har vært bosatt i en årrekke ? Afrika. Det er disse du får i denne boken ? Mankells beste, Afrika-romaner .

For Comédia infantil (1995) ble Mankell nominert til Nordisk Råds litteraturpris. Dette er en gripende bok om gatebarnet Nelio i en østafrikansk havnelandsby. I Vindens sønn (2000) spenner Mankell opp et bredere lerret og blottstiller menneskenes fordommer i all sin gru. Beretning på tidens strand (1998) er en av de bøkene som ifølge Mankell selv står ham nærmest: en samling fortellinger om Afrika spunnet rundt en felles stammor, Samima. Mankell brukte 25 år på å skrive boken.Mankells beste ? Afrika-romaner byr også på «bonusspor»: et uvalg av avisartiklene forfatteren har skrevet om «det svarte kontinent».Henning Mankell (f. 1948) debuterte med romanen Bergsprängaren i 1973. Men det var først i 1991 at han fikk sitt virkelige gjennombrudd, med den første boken om Kurt Wallander. Bøkene om førstekriminalbetjenten utkommer nå i hele 35 land. Henning Mankell ble i 1995 nominert til Nordisk Råds litteraturpris for Comédia infantil. Denne boken er også filmatisert. Han har mottatt Svenska Deckarakademins pris for beste kriminalroman to ganger. Morder uten ansikt ble i tillegg kåret til beste skandinaviske kriminalroman i 1991.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788205363755

EAN 9788205363755

Serie Forfatternes beste

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted Sverige Afrika

Språk Bokmål

Sider 738

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Svik 1938" av Kjell Westö
  • "Grand Manila - roman" av Kjartan Fløgstad
  • "Fortuna" av Alexander L. Kielland
  • "Leopardens øye" av Henning Mankell
  • "Brooklynsk dårskap" av Paul Auster
  • "Angrep fra alle kanter - roman" av Tore Renberg
  • "På vei til en venn - roman" av Niels Fredrik Dahl
  • "Illusjonenes bok" av Paul Auster
  • "Nåde - roman" av Linn Ullmann
  • "Alt lyset vi ikke ser - en roman" av Anthony Doerr
  • "Hvitt hav" av Roy Jacobsen
  • "Jonas" av Jens Bjørneboe
Alle bokanbefalinger for dette verket