Maja Mill

helt tilfeldigvis meg

av (forfatter) og Birgit Kalvatn Viken (illustratør).

Lengt 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.80 (5 terningkast.)

14 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Maja Mill har meldt seg på bibliotekets skrivekonkurranse, men så får hun skrivesperre. Da hun oppdager at rektor Greftegreff har en slu plan, bestemmer hun seg for å avsløre ham. Samtidig har hun dårlig samvittighet fordi hun har løyet for læreren sin, Alf Hubro. Nå vil hun fortelle alt til læreren, men han er forsvunnet.

Omtale fra forlaget

Maja Mill har et problem. Hun elsker gode historier! Det gjør at hun leser til langt på natt, og får lærer Alf Hubro til å tro på de fantasifulle forklaringene sine hver gang hun kommer for sent på skolen. Hun har selvfølgelig meldt seg på bibliotekets skrivekonkurranse, men så skjer det . Maja opplever det alle store forfattere frykter: Skrivesperre! Ikke nok med det, hun har oppdaget at rektor Greftegreff holder på å utføre en slu plan som vil ramme Maja selv. Sammen med sine venner Kim og Edgard bestemmer hun seg for å avsløre Greftegreff. Men på innsiden bærer Maja på en gnagende følelse. Lærer Alf Hubro har forsvunnet, og hun må finne ham. Hun bare må!

Bokdetaljer

Forlag Lengt

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788293012023

EAN 9788293012023

Serie Maja Mill (1)

Språk Bokmål

Sider 142

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 1 1 1 0 0

Bokomtaler

Denne boka minner meg litt for mye om Clarice Bean-boka av Lauren Child som jeg ikke likte (og som det faktisk ble referert til i slutten!). Men den boka om Maja Mill inneholdt ikke de tingene jeg ikke likte fra Clarice Bean (bo i et skittent hus uten mat osv... morsomt? Nei?)

Maja Mill er en fantasifull jente som er glad i å dikte opp historier. Ofte er hun nødt til å dikte opp en del, for hun er stadig sent ute til skolen. Hennes snille lærer Alf Hubro er ganske godtroende, og kjøper alle løgnene Maja serverer. Men en dag finner Maja ut at skolen har gjort det dårlig på de nasjonale prøvene, og den sure rektoren deres er nå ekstra sur! Så forvinner både lærer Hubro og en klassekamerat, og hva skal Maja gjøre da? Sammen med vennene Kim og Edgar prøver hun å nå til bunns i mysteriet. Men som om ikke dette er nok, skal Maja delta i en skrivekonkurranse på biblioteket, hvor man kan vinne en tur til London. Desverre får hun nesten total skrivesperre, og hvordan skal hun vinne da?

En helt ok bok. Den står på ungdomshylla hos oss, men jeg synes den hadde passet bedre på barnehylla. Selv om det ikke var noen særlige dødpunkter, synes jeg likevel ikke boka var spesielt spennende. Det lyste svært godt gjennom at forfatteren hadde vært borti Clarice Bean-bøkene, nesten litt for mye...

Jeg kommer hverken til å anbefale eller fraråde noen til å lese denne boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Operasjon hemmeleg ; Slange i paradis" av Bente Bratlund
  • "Du kan vaske do!" av Anne Lise Kolnes Hope
  • "Hopp i havet, Elise!" av Hans Sande
  • "Dødens skole" av Jan Tore Noreng
  • "Mystiske gjester" av Linn T. Sunne
  • "Skyggene" av Jacqueline West
  • "Blå blondie" av Linn T. Sunne
  • "Pistolen" av Linn T. Sunne
  • "Kubbe lager museum" av Åshild Kanstad Johnsen
  • "Landet bak Nidaros" av Bente René Linmo
  • "Prikkesyken" av Bjørn F. Rørvik
  • "Konglesugeren" av Bjørn F. Rørvik
Alle bokanbefalinger for dette verket