Romanen følger reingjeteren Anders Bigga og skildrer livet hans i Sør-Varanger før og etter andre verdenskrig. Boka har en oversikt over merkesnitt på rein.
Boka Livet på vidda handler om hvordan det er å være reingjeter, hvilke oppgaver han har og hvordan han takler disse når det oppstår vanskeligheter. Leseren får også erfare hvordan reingjeterne overlever dårlig vær. Vi følger reingjeterne i en siida (reinby) i Sør-Varanger området i Finnmark før og etter krigen. Hovedpersonen er Anders Bigga. Han er en flink, tøff og hardfør reingjeter, men også ydmyk og en god kamerat. Han er en dyktig og bestemt siida-leder. Anders er klok og har godt kjennskap til naturen og været. Forfatteren, Øystein Olsen, har på en fin måte skildret reingjeterlivet. Han har krydret fortellingen med mange små humoristiske historier.
Forlag Davvi girji
Utgivelsesår 2011