Litterær forståelse

innføring i litteraturdidaktikk

av (forfatter).

Gyldendal akademisk 2010 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

9 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boken gir blant annet svar på hva som er målene for litteraturundervisningen i skolen, hvorfor vi ønsker å gjøre elevene til gode lesere, hvordan elevene kan bygge litterær kompetanse og hva litterær kompetanse er.

Omtale fra forlaget

Å lese betyr også å forstå teksten, seg selv og verden rundt. I klasserommet kan læreren legge til rette for et fellesskap av lesere som utvikler stadig større litterær forståelse.

- Hva er målene for litteraturundervisningen i skolen? - Hvorfor ønsker vi å gjøre elevene til gode lesere? - Hvordan kan elevene bygge litterær kompetanse? - Hva er litterær kompetanse? Dette er er noen av spørsmålene denne boken gir svar på. Hennig argumenterer for en litteraturdidaktikk som tar vare på den enkelte elevens lystbetonte litterære opplevelse, samtidig som han viser at det å lese også er en sosial handling. Klasserommet byr på unike muligheter som læreren bør ta vare på for å fostre elevenes litterære kunnskaper og ferdigheter og evnen til å kommunisere med andre lesere.Boken er bygget opp i tre deler: Del I dreier seg om det å lese litteratur som fenomen, lesingens verdi og barn og unges leseutvikling. Del II skisserer en litteraturdidaktikk for i dag og i morgen, med vekt på elevene som engasjerte, effektive og bevisste lesere, sosio-kulturelle forhold, leselyst og tekstvalg, utviklingen av teksttyper og medier. Del III presenterer aktuelle tilnærminger til undervisningen, slik som litterære samtaler, forholdet mellom lesing og skriving, bruk av drama osv. Vurdering blir også drøftet.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2010

Format Heftet

ISBN13 9788205382657

EAN 9788205382657

Språk Bokmål

Sider 284

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

[...] det å lese litteratur er viktig fordi det gjør at leseren forstår både seg selv og verden bedre. Det er rett og slett en måte å forstå på. På den ene siden gir litteraturen oss bilder av verden, og ikke minst av mennesker i verden, noe som gjør verden mer begripelig. På den andre siden gir den oss et redskap som hjelper oss til å tenke. Den gir oss språk og en måte å strukturere ting, tanker og hendelser på.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Straks en leser ytrer seg om lesingen sin til andre lesere, oppstår det et nytt fellesskap som gjør den litterære forestillingsverdenen til noe disse leserne har sammen. Akkurat her ligger selve grobunnen for den litterære fagligheten vi som litteraturlærere ønsker å dyrke hos elevene våre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

9 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

  • "Elevens tekst - et utgangspunkt for skriveopplæring" av Dagrun Skjelbred
  • "Tonje Glimmerdal" av Maria Parr
  • "Dustene" av Roald Dahl
  • "Kabalmysteriet" av Jostein Gaarder
  • "Folk og røvere i Kardemomme by" av Thorbjørn Egner
  • "Ronja Røverdatter" av Astrid Lindgren
  • "Matilda" av Roald Dahl
  • "Brødrene Løvehjerte" av Astrid Lindgren
  • "Sofies verden - roman om filosofiens historie" av Jostein Gaarder
  • "Mio, min Mio" av Astrid Lindgren
  • "Heksene" av Pénélope Bagieu
  • "Charlie og sjokoladefabrikken" av Roald Dahl
Alle bokanbefalinger for dette verket