Boka bidrar til å innarbeide holdninger, kunnskaper og ferdigheter som skal til for at sykepleiere skal kunne håndtere legemidler på en korrekt og forsvarlig måte, etter lover og forskrifter om legemidler og legemiddelhåndtering. Med øvingsoppgaver og referanser.
Boka gir grunnlag for korrekt legemiddelhåndtering og bidrar til å innarbeide holdninger, kunnskaper og ferdigheter som er nødvendige for at sykepleiere, vernepleiere og andre som har oppgaver med legemiddelhåndtering skal kunne utføre arbeidet etter faglige kriterier, og etter lover og forskrifter om legemidler og legemiddelhåndtering. I 4. utgave er det lagt større vekt på kunnskaper og ferdigheter i legemiddelregning. Forfatterne har utviklet et nytt og utvidet oppgavesett i regneoperasjoner ved istandgjøring og administrasjon av legemiddeldoser. Kvalitetssikring i arbeidet med legemidler behandles grundig i denne nye utgaven.
Forlag Ad Notam Gyldendal
Utgivelsesår 1999