Kvinner i islam

islams forakt for kvinner

av (forfatter).

Kolofon 2021 Innbundet

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Dette er en sann historie, den er 1400 år lang og den er grusom.
Forfatteren Lily Bandehy skriver i sin femte bok om hvordan
kvinnerettigheter ble utslettet under islam og islamsk styresett.
Boka er bygget opp som en dokumentarisk fortelling. Den
trekker historiske linjer helt fra persernes storhetstid, til islams
utvikling gjennom tidene i Midtøstenkulturer og fram til våre
dagers erfaring med innvandring gjennom 50 år. Med betydelig
innsikt, kunnskap og personlig erfaring i forhold til tematikken,
opplyser Bandehy leseren med fakta som solid gjennomgangstone
i framstillingen. De kommentarer som forfatteren kommer med
underveis gjør at leseren forstår sammenhenger som kanskje ikke
har vært åpenbare for mange av oss tidligere. Boka tilfører både
menn og kvinner ny kunnskap og innsikt, og er en grunnpilar for
kvinnenes stemme i en historie skrevet av menn.

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2021

Khomeini hadde ikke bare som mål å grunnlegge en islamsk stat i Iran, siktemålet hans var mye videre enn som så. Ønsket hans var å gjennomføre sjiaislamske revolusjoner over hele Midtøsten. Derfor sørget han for å opprette organisasjonen Hizbollah i land som Libanon, Palestina, Irak og mange andre land. Han ga også støtte til Det muslimske brorskapet i Egypt, og han innførte hijab som islamsk uniform. Den fremste drømmen til Khomeini var å gjenopprette det islamske imperiet fra tida etter krigerprofeten Muhammeds død.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Æreskultur reklameres for og praktiseres i tråd med formaninger, autoritetenes kvelning av kritikk og spredning av frykt for helvetes ild. Gjennom sharia, tvang og voldshandlinger er kulturer utslettet og erstattet med ukultur. Kvinnen kontrolleres gjennom et nettverk av menn. Hele familiens ære står på spill på grunn av noen hårstrå som er synlige på kvinners hoder eller det som er mellom lårene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Løgn var i det hele tatt en stor synd, og betraktet som uakseptabel oppførsel i det gamle Perserriket, enten løgnene var hvite eller svarte. Etter at muhammedanerne kom, lærte derimot perserne at løgn var en del av de nye herskernes religion.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når islam fremhever jomfruelighet, er det etter mitt syn forakt for kvinnens seksualitet. Menn kontrollerer hennes liv ved å kontrollere hennes kropp, hennes hjerte og hennes begjær. Å verdsette og forsvare jomfruelighet setter mange av kvinnenes liv i fare. Blant annet medfører det æresvold, æresdrap, illegale og hemmelige aborter og påfører kvinnene ekstreme samvittighetskonflikter og psykiske problemer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Angsten for å miste jomfruhinnen ødelegger også jentenes mulighet for normal livsførsel. De unngår for eksempel medisinske undersøkelser fordi de er redde for å skade jomfruhinnen. Mange mødre blir med sine døtre når de har legetimer for å kontrollere at det ikke blir utført vaginal undersøkelse. Unge jenter underkaster seg slike begrensninger i dagliglivet for ikke å miste sin ære. Noen av dem tør ikke engang å bruke tampong eller drive hard idrett, fordi de frykter at bevegelser kan føre til rifter i jomfruhinnen. Andre er ekstremt engstelige på lekeplasser, fotballbaner og under kroppsøving i skolen. Jeg lærte ikke å sykle fordi foresatte i min oppvekst var overbevist om at sykling kunne skade jomfruhinnen. Jenter kan ikke tillate seg å se på en gutt, flørte, bli forelsket eller ta sjansen på å bli berørt. Noen tør ikke berøre seg selv heller, selv om lysten er der.
De engster seg for bryllupsnatten.
Engstelsen er med andre ord så stor at de ikke føler eierskap over egen kropp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

• "Fryktens makt - frihet eller taushet i terrorens tid" av Vebjørn Kroll Selbekk
  • "Muhammed - slik samtiden så ham" av Halvor Tjønn
  • "Det internasjonale gjennombruddet - fra ettpartistat til flerkulturell stat" av Terje Tvedt
  • "Islam - den 11. landeplage" av Hege Storhaug
  • "Sønn av Hamas" av Mosab Hassan Yousef
  • "Trusselen fra IS - terror, propaganda og ideologi" av Mah-Rukh Ali
  • "Vår ære og vår frykt - en personlig reise i det muslimske Europa" av Abid Raja
  • "Nomade" av Ayaan Hirsi Ali
  • "Verdenshistorie - med fortiden som speil" av Terje Tvedt
  • "Sataniske vers" av Salman Rushdie
  • "Min skyld - en historie om frigjøring" av Abid Raja
  • "Leksikon om lys og mørke - roman" av Simon Stranger
Alle bokanbefalinger for dette verket