Boka handlar om å leve i kulturen, og med seg sjølv. Forfattaren formidlar sitt syn på forholdet mellom natur og kultur, gammal og ung, det framande og det kjente, mellom far og barn og mellom menn og menn. Essaysamlinga er eit utkast til ein heil kosmologi, eit verdensbilete, der forfattaren tek utgangspunkt i sitt eige liv når ho drøftar individets spelerom i kulturen.
Forlag Samlaget
Utgivelsesår 1999
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketHar begynt å legge merke til alle bøker med ordene "kunsten å ..." i tittelen og har oppdaget at det er forbløffende mange av dem, så derfor samler jeg dem i ei lita lista! Bare på gøy. Mp også innrømme at jeg har til gode å lese de fleste av disse