Boka inneholder et utvalg tekster som gir innblikk i Zapffes allsidighet: dikt, epistler, historier, essays og artikler om litteratur, språk, humor, tindebestigning og mye annet. Boka har artikler om Zapffe av Jens Bjørneboe og Sigmund Kvaløy Setereng og en fyldig Zapffe-bibliografi.
Forlag Pax
Utgivelsesår 2015
Serie Zapffe, P.W. Samlede verker 1-10 (2015)
Omtalt person Peter Wessel Zapffe
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketSaa brast hans hjerte, og folk samledes for at mindes ham. Ingen forstod ham, og mindst forstod han sig selv, men alle følte, at hans ord var den høieste visdom.
Poesien er ikke begrænset til tid og sted, og aller mindst til norsk husflid og folkekunst. Norsk bevissthet må kunne bære, at fjøset, fabrikken og fiskeskjøiten - de være nævnt med all den hæder og takknemmelighet de har krav på - ikke kan frembringe hvad f.eks. litteratur-æstetiske materier har bruk for av teknisk, differentiert terminologi. Vi er snart den eneste nation i verden som offentlig bekjender den tro, den sociale norm, at det ikke må tåles forskjel i art, fordi det er ensbetydende med forskjel i værdi. Denne like komiske som skjæbnesvangre feiltagelse vilde ihvertfald bli indlysende for en litterat, som på tilsvarende måte reiste forlangende om, at Instittutet for Filosofi og Idehistorie fra i dag skulde træffe alle landsgyldige bestemmelser m.h.t. fiskeredskaper, traktortyper og krøtterslag.
En liste med bøkene Stine bak bloggen BØKER, BOLLER OG SUKKERSPINN har gitt meg lyst til å lese. Link til den gamle bloggen hennes her.
Hun er idag mer aktiv på Instagram under navnet Superstineleser. Link dit også her.