Dyprød hibiskus

av (forfatter) og Mona Lange (oversetter).

Gyldendal 2009 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.13 (45 terningkast.)

145 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Femten år gamle Kambili og hennes bror, Jaja, lever privilegert i hjemlandet Nigeria. Faren, en fanatisk og dypt religiøs mann, styrer familien med jernhånd. Huset er dystert og kvelende. Når deres kjærlige tante overtaler sin bror til å la barna komme på besøk, blir Kambili og Jaja for første gang introdusert for en annen verden. Og de vender hjem igjen forandret av sin nyvunne frihet.

Omtale fra forlaget

Vakker og gripende roman om en familie i oppløsning ? og ei ung jentes ønske om en bedre verden for seg selv og sine nærmeste.

15 år gamle Kambili og hennes bror, Jaja, lever privilegert i hjemlandet Nigeria. Deres far er en velstående og respektert forretningsmann, de bor herskapelig og de går på kostbar misjonsskole. Men tilværelsen er alt annet enn harmonisk. Faren, en fanatisk og dypt religiøs mann, styrer familien med jernhånd. Når deres kjærlige tante overtaler sin bror til å la barna komme på besøk, blir Kambili og Jaja for første gang introdusert for en annen verden. «En var og rørende historie om et barn som altfor tidlig utsettes for religiøs intoleranse og de mer uhyggelige sidene ved det nigerianske samfunnet.»J.M. Coetzee«Kolossalt sterk.»The TimesChimamanda Ngozi Adichie (f. 1977) vokste opp i Nigeria, men studerer i dag i USA. Dyprød hibiskus (norsk utg. 2006) var hennes debutroman. Ngozi Adichies andre roman, den knallsterke En halv gul sol (norsk utg. 2007), er blitt en internasjonal bestselger ? og har også figurert på bestselgerlistene i Skandinavia, bl.a. i Finland. Den ble også tildelt The Orange Prize for Fiction. Hennes tredje bok, Kvelningsfornemmelser, utkom på norsk i 2009.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788205397644

EAN 9788205397644

Serie Gyldendal pocket

Omtalt sted Nigeria

Språk Bokmål

Sider 283

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

15 22 7 1 0 0

Bokomtaler

15 årige Kambili og broren Jaja vokser opp i en rik, men dypt religiøs familie i Nigeria. Faren har kontroll på alt de foretar seg og setter opp programmer for hva de får lov til å bruke tiden sin på. Selv den minste lille overtredelse anses som stor synd og straffes med vold og mishandling. Moren mister det ene ufødte barnet etter det andre grunnet ektmannens mishandling. Tross deres økonomiske velstand, har latter og spontanitet ingen plass i deres tilværelse. Barna og moren er knapt i stand til å treffe egne valg, tynget som de er under patriarkens despotiske kontroll.

Da Kambili og Jaja en dag blir invitert til sin livsbejaende tante Ifeoma, får de innblikk i en helt annen verden. Dette er en verden fylt av livglede og latter, en verden der kommunikasjonen er fri og hvor det er vel ansett å ha egne oppfatninger om ting. Selv om tanten er fattig, har hun og barna noe som Kambili og familien hennes aldri har hatt - nemlig noe så sjeldent som lykke. Møtet med tantens familie forandrer Kambili og Jajas liv for alltid.

Dette er en nydelig og sår roman med en gripende historie som blir sittende i kroppen lenge etter at siste side er vendt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (17) Varsle Svar

Ved nyttår satte jeg meg et lesemål for 2019, for å sikre litt variasjon i lesingen:
- En bok fra de ulike verdensdeler
- To romaner skrevet før min fødsel
- To nobelprisvinnere
- To prisvinnende romaner (unntatt Nobelpris)
- To 2019-romaner
- En diktsamling


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Du har vel hørt uttrykket? Ting man ikke vet hvor kommer fra, eller kanskje heller ikke vet hvordan man endte opp med det… Disse bøkene har jeg fått, men reisen deres mellom forlaget og det at et familiemedlem sto med dem i en bærepose på trappa hos meg med andre fingeren på ringeklokka, nei, se det, vet jeg lite om… Altså, "datt av en lastebil", herved forklart.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Målet er 65 bøker.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

En liste over bøker jeg ønsker å lese dette året...


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Kvelningsfornemmelser" av Chimamanda Ngozi Adichie
 • "Ildhjerter" av Kamila Shamsie
 • "Lenker" av Nuruddin Farah
 • "Kjærlighetens egenartede hukommelse - en roman fra Sierra Leone" av Aminatta Forna
 • "Etter attentatet" av Yasmina Khadra
 • "Linfruen" av Julia Franck
 • "Kjærlighetsgata" av Anne Ch. Østby
 • "Lakunen - roman" av Barbara Kingsolver
 • "Agaat" av Marlene Van Niekerk
 • "David Golder" av Irène Némirovsky
 • "I en annen verden" av Grace McCleen
 • "De forvillede" av Amin Maalouf
Alle bokanbefalinger for dette verket