Kortfatta og oversiktleg om korleis kristendommen fekk feste i Norden. I boka oppsummerer forfattaren forskinga på feltet, og gir ei oppdatert og innsiktsfull innføring i emnet. Boka inngår i serien Utsyn&innsikt. Innføringa av kristendommen i Norden var ein langvarig prosess. Etter alt å dømme tok kristninga til i folkevandringstida, men det var først med vikingferdene at den nye trua for alvor trengde inn i samfunnet. Frå siste halvdel av 900-talet sørgde kongar og hovdingar for at kristendommen blei offisielt innført. Frå no av kunne kyrkja byggje ut organisasjonen sin og arbeide meir systematisk for å innføre det kristne verdsbiletet. Målgruppa for boka er studentar i historie, religionvitskap og arkeologi.
Forlag Samlaget
Utgivelsesår 2019
Serie Utsyn&innsikt
Omtalt tid Middelalderen
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket25 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketEt dypdykk i kristendommen og dens historie fra urkristendommen til i dag. Kom gjerne med forslag!