Tiden som skildres, er de to første tiår av 1800-tallet, særlig russernes kamp mot Napoleon. Som kontrast til alle krigshandlingene forfatteren inngående beskriver, tegner han også livet i fredstid, i alle samfunnslag. Ut fra to av de mange hovedpersonene Andrej og Pierre springer verkets hovedtema; det russiske folks lutring og oppvåkning under Napoleonskrigene.
Forlag Solum
Utgivelsesår 2001
Genre Klassisk litteratur
Omtalt tid 1800-tallet
Omtalt sted Russland
Men han talte med slik selvtillit, at ingen forstod om han hadde sagt noget dumt eller noget fornuftig.
... og han gav sig til å fortelle om kampen ved Schöngraben. Det blev slik som deltagerne pleier å fortelle, ikke akkurat som det var, men som de ønsket det skulde ha vært.
Han gjennemtenkte likesom påny hele sitt liv, og han kom til det samme beroligende, men triste resultat som før: han burde leve sitt liv uten å gjøre andre noget ondt, uten å bekymre sig om noget og uten å ønske noget.
Weyrother svarte på alle bemerkningene med et smil, som han hadde anlagt for alle innvendinger, uansett hvad de gikk ut på.
Begge var altfor livlige og naturlige, og det kunne Anna Pavlovna ikke tåle.
Bøkene er ikke rangert etter hva jeg likte mest og minst, men de er alle blant favorittene:
Send meg GJERNE tips om historiske romaner😊