Krig er forakt for liv. Det å vinne en krig betyr å ødelegge flest mulig mennesker, hus og infrastruktur hos fienden. Vil vi få slutt på all krig, må vi begynne å snakke om krigens realiteter og lære om alle dem som har kjempet fredens sak, skriver Linn Stalsberg i denne boken. Kampen for fred kan ta utgangspunkt i religion, ideologi eller en politisk retning. Viktige virkemidler er pasifisme, ikkevold og militærnekt. Hva vet vi egentlig om de store ideene bak fredsarbeid? Hvor mange av de modige personene som nektet å krige, og som ble straffet for dette, kjenner vi egentlig til? Den voldsomme militariseringen i vår tid finner sted midt i en stor klima- og naturkrise. Det er knapt noe som er så ødeleggende for jordkloden som våpenindustrien. Både arbeider- og kvinnebevegelsen har tradisjonelt kjempet fredens sak. I dag må fredsbevegelsen også alliere seg med miljøbevegelsen, i kampen for alt levende. Fred er å skape.Linn Stalsberg (f. 1971) er sosiolog og forfatter av flere bøker, blant annet Det er nok nå. Hvordan nyliberalismen ødelegger mennesket og natur (2019). Hun er fast spaltist i Dagsavisen og Agenda Magasin, og er en mye brukt foredragsholder og aktiv debattant.
Forlag Res publica
Utgivelsesår 2024
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket8 bokelskere følger dette verket.