Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Danmark 1909: Forfatteren forteller historien om Peder Severin Krøyer. Om hans vei til suksess, om maleriene og om tempoet i hans teknikk, om Maria og om hans tid da Nordens malere og diktere sto fremst i Europa. Men han forteller også historien om en mann uten evne til å sette grenser for sitt eget talent, og om drømmer om ro han aldri kan få.
Omtale fra forlaget
En roman om P. S. Krøyer. Peder Severin Krøyer, Nordens fremste maler, har en selvsagt plass ved Danmarks paviljong ved biennalen i Venezia i 1909. Men en ny tid er i emning. Ny kunst og nye ideer. Og den italienske futuristen Ardengo Soffici har bestemt seg for å ta livet av ham. I en artikkel i La Voce skal han rydde museene for det gamle, og P. S. Krøyers kunst skal kastes på historiens skraphaug. Med denne rammen forteller Einar O. Risa historien om P. S. Krøyer. Om hans vei til suksess. Om maleriene. Om tempoet i hans teknikk. Om Maria. Og om hans tid, da Nordens malere og diktere sto fremst i Europa. Men Risa forteller også historien om en mann uten evne til å sette grenser for sitt eget talent, og som drømmer om ro han aldri kan få. En ro og idyll han manet frem i bilder som Hip, hip Hurra! og Sommeraften på Skagens Sønderstrand. .Det er bare Anders Zorn maler hurtigere,. sier han til alle som vil høre. Hva er det som driver P. S. Krøyer? Hvorfor har han det så travelt? Einar O. Risa (f. 1954) har tidligere blant annet skrevet om Sigbjørn Obstfelder og Alexander Kielland. I Kom, kom, hør nattergalen skriver han på ny om en mann fra Stavanger som rundt århundreskiftet satte sitt preg på Europa.
.
Forlag Tiden
Utgivelsesår 2005
Format Innbundet
ISBN13 9788205337640
EAN 9788205337640
Omtalt tid 1900-tallet
Omtalt sted Danmark
Omtalt person Peder Severin Krøyer
Språk Bokmål
Sider 328
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket