Den kjærligheten som aldri kommer lyser sterkest. De to tenåringsjentene i denne poetiske og intense romanen forbereder seg på å ta imot den store kjærligheten. De prøvesmaker på den i små, røde biter. Mai og bestevenninnen blir voksne i Bergen på slutten av sekstitallet. Gjennom skildringen av to jenters oppvekst tegner forfatteren et treffende bilde av rockegenerasjonens liv og skjebne – og den tilsynelatende idyllen. Her skildres pubertet og gryende seksualitet, hemmelighetene i de voksnes verden lokker og drar. Etter som tiden går – det er ofte bare snakk om dager og uker – sniker noe farlig seg inn og overskygger det som først virket enkelt og uskyldig. Ingri Lønnebotn er født i 1946 i Bergen. Hun er journalist og forfatter, og har gitt ut en rekke diktsamlinger og romaner. Hun debuterte med romanen Knekk meg litt kjærlighet i 1988, og nå foreligger den endelig i pocket. «En sterk roman om en ung kvinne som blir ødelagt av vonde barndomsopplevelser, og en troverdig beskrivelse av den psykologiske reaksjon på mishandling av barn.» (Norsk litteraturhistorie, bd. 8)
Forlag Vigmostad Bjørke
Utgivelsesår 2006