Alt kan nemlig gjøres riktig i henhold til regler og prosedyrer, likevel går det meste galt. Hvorfor? Dårlig lederskap skyldes primært ikke mangel på kunnskap, men klokskap. Klokskap er evnen til å handle og til å treffe riktige avgjørelsene i konkrete sammenhengene. Klokskap er en avgjørende egenskap i alt lederskap, enten en er offiser, økonom, sykepleier eller lærer. I Klokt lederskap – mellom dyder og laster vil forfatteren peke på faktorer som fremmer, men også som hemmer godt lederskap. Vekten er lagt på hva det er mulig å lære av de klassiske dydene og dødssyndene for å fremme nettopp klokt lederskap.
Utgivelsesår 2022
ISBN13 9788205574786
EAN 9788205574786
Det er det gode livet i sin helhet som er det avgjørende, ikke bare den enkeltes lykke.
Den kloke kan se noe hos en medarbeider som ingen andre ser, selv ikke den det gjelder. I kraft av lederens tro og anerkjennelse kan mulighetene likevel aktualiseres. Troen på den andre er endringens og realiseringens utløsende faktor.
Nåtiden er der som en gave, en presang, et grammatikkens presens eller som på engelsk: a present.
Ordet sannhet på gresk heter aletheia og betyr ikke-glemsel. Glemselen er sannhetens farlige fiende.