Omtale fra forlaget
Måtte klippfisk oppleve den samme renessansen som lutefisken har gjort - og klippfisken fortjener det i langt større grad! Den kan brukes hele året og til en mengde smaksrike matretter. Fra havets dyp vi henter deg, på båtens kjøl vi frakter deg til klippens furete hud ... Vi vasker, salter, stabler deg i den milde mai bris. Vi tørker, vraker, pakker deg, sender deg til solens land. Disse strofene fra John Hollens hyldningsdikt til klippfisken forteller det meste om råvaren som vi i århundrer har produsert i Norge og eksportert til solens land. Ikke bare til Portugal, der de aller fleste nikker gjenkjennende til ”Bacalhau du Noruega”, men også til Spania, Italia, Brasil, og nesten hundre land til. Klippfisken har ikke hatt noen høy status i Norge og vært en beskjeden råvare i det norske kjøkken. Men i de nevnte landene er norsk klippfisk noe av den ypperste spise man kan få, noe som oppskriftene i denne boken viser. Jahn Otto Johansen forteller klippfiskens historie fra torskefangsten på New Foundland frem til våre dager. For alle matinteresserte er dette spennende matkulturhistorie, og klippfisken er en viktig årsak til at Norge er kjent i mange land. OPPSKRIFTER MED KLIPPFISK FRA MANGE LAND I boken er det samlet mange ukjente og eksotiske oppskrifter. Kokken Arne Roksvåg, som blant annet har arbeidet på Statholdergaarden restaurant i Oslo, har gjort det til sitt personlig prosjekt å bruke klippfisk som råvare. Han har utarbeidet mange nye oppskrifter for boken. Mange lands mattradisjoner er representert - her finner du alt fra den spanske bacalao, portugisiske og brasilianske spesialiteter til klippfiskcurry fra Goa i India. Vinner av Gourmand World Cookbook Awards 2007 - "Beste fiske- og sjømatkokebok i verden"!
Forlag Damm
Utgivelsesår 2006
Format Heftet
ISBN13 9788204128775
EAN 9788204128775
Serie Levende norske tradisjoner
Språk Bokmål
Sider 148
Utgave 2
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket6 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket