Klippfisk bacalao

kulturhistorisk kokebok

av (forfatter) og Runar Hasselø (illustratør).

Damm 2006 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (2 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Måtte klippfisk oppleve den samme renessansen som lutefisken har gjort - og klippfisken fortjener det i langt større grad! Den kan brukes hele året og til en mengde smaksrike matretter. Fra havets dyp vi henter deg, på båtens kjøl vi frakter deg til klippens furete hud ... Vi vasker, salter, stabler deg i den milde mai bris. Vi tørker, vraker, pakker deg, sender deg til solens land. Disse strofene fra John Hollens hyldningsdikt til klippfisken forteller det meste om råvaren som vi i århundrer har produsert i Norge og eksportert til solens land. Ikke bare til Portugal, der de aller fleste nikker gjenkjennende til ”Bacalhau du Noruega”, men også til Spania, Italia, Brasil, og nesten hundre land til. Klippfisken har ikke hatt noen høy status i Norge og vært en beskjeden råvare i det norske kjøkken. Men i de nevnte landene er norsk klippfisk noe av den ypperste spise man kan få, noe som oppskriftene i denne boken viser. Jahn Otto Johansen forteller klippfiskens historie fra torskefangsten på New Foundland frem til våre dager. For alle matinteresserte er dette spennende matkulturhistorie, og klippfisken er en viktig årsak til at Norge er kjent i mange land. OPPSKRIFTER MED KLIPPFISK FRA MANGE LAND I boken er det samlet mange ukjente og eksotiske oppskrifter. Kokken Arne Roksvåg, som blant annet har arbeidet på Statholdergaarden restaurant i Oslo, har gjort det til sitt personlig prosjekt å bruke klippfisk som råvare. Han har utarbeidet mange nye oppskrifter for boken. Mange lands mattradisjoner er representert - her finner du alt fra den spanske bacalao, portugisiske og brasilianske spesialiteter til klippfiskcurry fra Goa i India. Vinner av Gourmand World Cookbook Awards 2007 - "Beste fiske- og sjømatkokebok i verden"!

Bokdetaljer

Forlag Damm

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788204128775

EAN 9788204128775

Serie Levende norske tradisjoner

Språk Bokmål

Sider 148

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

6 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

  • "Om Kjærlighet og skygge" av Isabel Allende
  • "Alberte-trilogien" av Cora Sandel
  • "Oda! - dokumentarroman" av Ketil Bjørnstad
  • "Maria, Maria - roman" av Anne Karin Elstad
  • "Jorden rundt på 80 dager" av Jules Verne
  • "Til fyret" av Virginia Woolf
  • "Juleoratoriet" av Göran Tunström
  • "Glassklokken" av Sylvia Plath
  • "Huckleberry Finns opplevelser" av Mark Twain
  • "Is-slottet" av Tarjei Vesaas
  • "Papillon" av Henri Charrière
  • "Den skarpsindige lavadelsmann don Quijote av la Mancha" av Miguel de Cervantes Saavedra
Alle bokanbefalinger for dette verket