Denne boka består av to av Frankl's hovedverker, og er ett av bidragene til vår forståelse av et meningsfullt liv. Første del er en beretning om forfatterens opphold i konsentrajonsleiren Auschwitz, mens andre del er en fremstilling av hans psykiatriske lære. Forord av Leo Eitinger.
Forlag Aventura
Utgivelsesår 1993
Serie Aventura pocket
Omtalt person Viktor E. Frankl
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDet er med oss voksne fanger som med barn som får straff; det er ikke den legemlige smerten av slagene som er det vesentlige. Det er den sjelelige smerten, opprørtheten over det urettferdige eller grunnløse, som egentlig gjør vondt i et slikt øyeblikk. Derfor kan et slag som slett ikke treffer, i gitt tilfelle gjøre særlig vondt.
Nietzsche: «Den som vet hvorfor han skal leve, tåler nesten hvilket som helst hvordan.»
Vi må selv lære, og vi må få fortvilte mennesker til å forstå, at det det egentlig gjelder, ikke er hva vi ennå har å vente av livet, men utelukkende hva livet venter av oss!
En sinnsbevegelse som er en lidelse, holder opp å være en lidelse så snart vi gjør oss en klar og tydelig forestilling om den.
Dostojevski har engang sagt: «Det er bare én ting jeg er redd for; ikke å være min smerte verdig.»