Forfatteren skriver her om det moderne paret, om forelskelse og kjærlighet, konflikter og knuter, utroskap, brudd og om forhold som varer. Forfatteren hevder at i vår rastløse tid er det så mye som krever partenes oppmerksomhet, at ønsker vi kjærlighet som varer, må man vite noe om samlivets hjerte og sjel, og vi må vite hva vi selv kan bidra med for å holde kontakten med den vi elsker. Har litteraturliste.
Dette er en bok om det moderne paret. Den handler om forelskelse og kjærlighet, om knuter og konflikter, utroskap og brudd. Mange forhold varer, og mange par har det godt sammen - så hva er hemmeligheten? Og er det virkelig mulig å endre fastlåste mønstre? Denne boken hjelper oss til å forstå hva som skjer i et parforhold, og hvordan man kan få det til å leve og utvikle seg. Sissel Gran er psykolog og blant annet kjent fra sin spalte i Aftenposten Søndag. Hun er også aktuell med samlivsserien "Elsker, elsker ikke ..." som kommer på TV 2 i september.
Utgivelsesår 2004
ISBN13 9788203227240