Kjæreste Lena er den andre delen i Ninni Schulmans kritikerroste Siljan-serie, en kriminalroman om lengsel, lidenskap og svik.Høsten 1983 blir 31 år gamle Lena funnet død i sitt hjem på slektsgården utenfor Mora. Selv om alt tyder på at det er et selvmord, nekter foreldrene å tro at datteren har valgt å ta sitt eget liv. For å finne ut hva som egentlig hendte, kobles den tidligere politibetjenten Ingrid Wolt inn.Ingrid har egentlig lagt ned sitt nystartede etterforskningsbyrå og lever isolert i skogen av frykt for sin tidligere ektemann, men lar seg likevel overtale til å ta saken. Snart viser det seg at Lena bar på dype hemmeligheter, og at det var mange rundt henne som ønsket henne død.Ninni Schulman (f. 1972) er en svensk journalist og forfatter oppvokst i Värmland. I tillegg til sitt virke som journalist har Schulman skrevet flere kritikerroste krimromaner.
Forlag Bonnier norsk forlag
Utgivelsesår 2025
ISBN13 9788234720772
EAN 9788234720772
Serie Ingrid Wolt (2)
Genre Politi og detektiver Krim
Omtalt tid 1980-1989
Nini Schlman er en av mine favorittforfattere og denne boken er intet unntak.
Vi følger også her Ingrid som er på flukt fra Kjell som ikke skyr noen midler for å hevne seg på at hun har ødelagt hans liv (etter hans mening) og også denne gangen vikler Ingrid seg inn i en drapssak. Lena, en ung enke, blir funnet død i huset der hun bor, tilsynelatende har hun hengt seg i taklampen på soverommet, men foreldrene hennes mener at det ikke er noe som stemmer og ber Ingrid om å se på saken.
Spenning, action og dessverre alt for troverdig fra første side.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket15 bokelskere følger dette verket.