På 50-tallet leide familien til Laila Larsen annenetasjen i huset til familien Henriksen i ei bygd ved Mjøsa. Barndommen var preget av farens brutale oppdragelse av broren og foreldrenes krangling. Henriksens sønn Jonny som var døv, er den eneste som forstår Lailas ensomhet. Og etter hvert utvikler det seg et spesielt forhold mellom Laila og Jonny. Men også noe annet som Laila har båret på hele livet, kommer til overflaten. Nå, mange år senere, sitter hun og skriver til barndomskjæresten Jonny. Men hvor mye skal hun fortelle ham etter alle disse årene? Skal hun tie om det verste?
Hva skjedde egentlig den gangen på 1950-tallet da Laila Larsens familie leide annenetasjen i huset til familien Henriksen i ei bygd ved Mjøsa? Det var hverdager preget av Sverre Larsens brutale oppdragelse av Lailas storebror og kranglingen mellom Lailas foreldre. Det var Edgar Henriksens strev med å lære sin døve sønn Jonny å snakke. Og utviklingen av et helt spesielt forhold mellom Laila og Jonny, der Jonny var den eneste som forsto Laila i hennes ensomhet. Men også noe annet fra denne tiden, som Laila har båret på hele livet, kommer til overflaten. Nå sitter hun ved kjøkkenbordet i huset til sin demente mor og skriver til Jonny. Hvor mye skal hun fortelle ham etter alle disse årene? Skal hun tie om det verste?
Utgivelsesår 2008
ISBN13 9788203194108
EAN 9788203194108
Omtalt tid Etterkrigstiden
Omtalt sted Østlandet
Jeg er veldig glad i oppvekstskildringer, men denne ble for langsom. Skjelettet til denne boka har et supert potensiale, men den vil for mye til å kunne nå opp til noe. Slik ble handlingen for treg og spenningen uteble. Hemmelighetene jeg ventet på at skulle bli avslørt var ikke egentlig hemmeligheter.
Laila Larsen veks opp saman med familien sin i andre etasje av huset til familien Henriksen. Sonen i første etasje, Jonny, er døv, og det utviklar eit fint vennskap mellom han og Laila. Laila ser tilbake på denne oppveksten og vennskapet med Jonny, og det vert ei fin, men trist historie.