Boken presenterer eventyrkunstnerens naturromantiske og trolske bilder for barn. Bildene settes i sin rette sammenheng med de tre svenske folkeeventyrene: Byttingen, Elgoksen Byks og den lille prinsessen Tuestarr, og Gutten som aldri var redd.
John Bauers naturromantiske og trolske bilder hører til blant de store klassikerne i europeisk illustrasjonskunst. Men hva handler egentlig eventyrene om? I boka "John Bauers eventyrverden" settes bildene inn i sin rette sammenheng med tre av Sveriges mest folkekjære eventyr. Johann Grip har oversatt "Gutten som aldri var redd", "Eventyret om elgoksen Byks og den lille prinsessen Tuestarr" og "Byttingene" fra svensk til norsk. Maud Lagerborg, museumspedagog ved John Bauers museum i Jönköping, har skrevet forordet om eventyrkunstneren Bauer. Dette er en bok som vil trollbinde liten og stor.
Forlag Heinesen forlag
Utgivelsesår 2008