En dramatisk historie om kjærlighet og svik fra vakre Toscana.
I 1944 nødlander den britiske bombeflypiloten Hugo Langley i det tyskokkuperte Italia. Han finner tilflukt i et ødelagt kloster og etter hvert trøst i armene til en ung kvinne. Når datteren Joanna nesten tretti år senere skal arrangere Hugos begravelse, finner hun et uåpnet brev med en svært oppsiktsvekkende betroelse. Joanna bestemmer seg for å reise til Italia for å nøste opp i farens gåtefulle liv. Det viser seg at noen helst ser at hendelser i fortiden skal forbli skjult. Men Joanna har kommet for langt til å kunne slippe sin fars hemmeligheter nå.
Den New York Times bestselgende forfatteren Rhys Bowen har med Jenta fra Toscana skrevet en medrivende og stemningsfull roman, med en avslutning som tar pusten fra leseren.
Forlag Bastion
Utgivelsesår 2019
Omtalt tid 1939-1945 1970-1979
Jeg blir lett dratt inn i denne historien, og det er lett å følge både far og datter. Det begynner å bli litt for mange bøker hvor handlingen hopper frem og tilbake mellom nåtid og fortid, men i denne boka er begge historiene lagt til hver sin fortid, og det var en befriende variant.
Jeg synes ikke boka bygger godt nok opp mot avslutningen, den kom litt brått på og var litt heseblesende og virket forhastet. Men jeg liker boka så absolutt!
Terningkast 4.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket22 bokelskere følger dette verket.