I rettferdighetens navn

straffesak 7/82: Sveinung Rødseth

av (forfatter) og Per Andreas Tønder (oppleser).

Cappelen Damm 2024 Lydfil

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Et spedbarn dør. Tre dager senere blir begge foreldrene arrestert. En av dem må være skyld i barnets død, sier politiet. Sveinung Rødseth ble i 1982 funnet skyldig i å ha mishandlet sin egen datter til døde. At barnet hadde vært sykt i hele sitt korte liv ble ikke lagt noe vekt på av domstolen. Etter domfellelsen engasjerte journalist Peter Brandt seg i saken og intervjuet en rekke av legene, sykepleierne, politifolkene, familiemedlemmene og andre sentrale aktører. Noen av de som stilte opp, innrømmet å ha begått feil. Enkelte som sa nei til å medvirke, ble likevel omtalt i boken, basert på den rollen de hadde spilt i saken. I tillegg til det enorme intervjumaterialet gjennomgikk Brandt også alt som fantes av lege- og sykehusjournaler, samt alle politidokumentene. Bokens fremstilling av hendelsene er ikke blitt bestridt av noen. Boken viser hvordan Sveinung Rødseth ble offer for en uhyggelig kjedereaksjon av feil, tabber, unnlatelsessynder og uheldige omstendigheter. Dette er en viktig bok som avslørte skremmende svakheter ved rettssikkerheten i Norge. Den førte til at rettssaken ble gjenopptatt 15 år senere - og at Sveinung Rødseth ble frikjent.

Utgivelsesår 2024

Format Lydfil

ISBN13 9788202844691

EAN 9788202844691

Omtalt person Sveinung Rødseth

Du vil kanskje også like

• "Jeg drepte mitt barn" av Carl S. Burak
  • "Kidnappet!" av Stephanie Slater
  • "Jeg fikk aldri sagt farvel" av David Smith
  • "Mot alle odds" av Torey Hayden
  • "I heroinens klør" av Wenche Roland
  • "Tårer i mørket" av Donna L. Friess
  • "Barna i dødens hus" av Anne Marie West
  • "Livet etter skuddene - historien om da pappa drepte mamma" av Liselotte Haugsnes
  • "Da gråter englene - historien om en ung kvinne som blir utstøtt av Jehovas vitner" av Marianne
  • "Hvem drepte Birgitte Tengs? - en kriminaldokumentar" av Bjørn Olav Jahr
  • "Sudden death" av Anne Holt
  • "Arr på sjelen" av Val McDermid
Alle bokanbefalinger for dette verket