Henrik Gram Fredriksen, 13 år, er en gutt med godt utviklet fantasi. Han flytter til et nytt sted og forelsker seg i den ett år eldre Anne - men hun er forelsket i Halvdan. Henriks drøm er å bli kjempeflink til å løpe, i hvert fall flinkere enn Halvdan. Når han ikke trener eller tenker på Anne, leker Henrik i hemmelighet indianer i skogen med Mons og en gammel senil dame.
Forlag Lydbokforlaget
Utgivelsesår 2007
Format CD
Tildelt litteraturpris Litteraturprisen 1992
Jeg leste utrolig mye da jeg var yngre. Jeg leser fortsatt bøker som kanskje vil bli kategorisert som ungdomsbøker. Det finnes så himla mye fint. Det er også fint for voksne å lese ungdomsbøker tror jeg, så, ta en kikk.