Denne læreboken gir en grundig gjennomgang av de mest sentrale temaer innenfor organisasjonsteorien. Klassiske tilnærminger og nyere perspektiver brukes side om side for å belyse hva som påvirker hvordan mennesker tenker og handler i organisasjoner. Teksten er rik på eksempler, og det legges vekt på å stimulere leseren til å reflektere over egne erfaringer fra organisasjoner. Boken består av tre hoveddeler. Første del tar for seg mål og effektivitet, organisasjonsstruktur, organisasjonskultur, makt og organisasjoners omgivelser. Andre del ser nærmere på viktige prosesser i organisasjoner. Temaer som behandles her, omfatter motivasjon, kommunikasjon, beslutninger, endring, læring og ledelse i organisasjoner. Tredje del er viet spørsmålet «Hvordan studere organisasjoner». Boken egner seg som innføringsbok i organisasjonsteori og er nyttig for alle som er opptatt av å forstå hvordan organisasjoner fungerer. Dag Ingvar Jacobsen er førsteamanuensis ved Høgskolen i Agder. Han har publi-sert bøker og artikler om offentlig organisasjon og ledelse og er redaktør av Norsk Statsvitenskapelig Tidsskrift. Jan Thorsvik er dr.philos. og førsteamanuensis ved Høgskolen i Agder. Han har publisert bøker og artikler om offentlig administrasjon og politikk og om organisasjonsteoretiske emner. Han er tidligere redaktør av Norsk Statsvitenskapelig Tidsskrift.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 1997
Her er boka som har opptatt meg hele høsten. I og med jeg tar fag på NTNU videre må det til noe lesing av faglitteratur - og den blir selvsagt lest på en annen måte en "vanlige" bøker. Her er man på forelesninge, og skriver oppgaver basert på boken, så man fordyper mer.
Uansett en interessant bok, den er faglitteratur og ikke populærlitteratur, slik som feks boken jeg leste om kreft. Er utsikker på hvor mye detaljer jeg hadde fått med meg uten kurs og oppgave. Ganske tung, men veldig bra!
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket47 bokelskere følger dette verket.