På en helt alminnelig dag forsvinner 14-årige Robert. Det ene øyeblikket sitter han foran fjernsynsskjermen, det neste befinner han seg i Moskva en kald vinterdag i 1956 hvor han blir tatt for å være spion. Plutselig er han på en farm i Australia i 1946, deretter i Tyskland i 1930. I Tyskland er han på sitt eget hjemsted hvor han møter oldemoren sin og bestemoren som bare er tre år. Han besøker også Norge i mai 1860 og dukker opp under Trettiårskrigen i Europa og kommer til Amsterdam i 1621. Det er merkelig at ingen har lagt merke til at han er forsvunnet, selv ikke moren hans.
Utgivelsesår 1998
ISBN13 9788203242311