Hvite trøfler om vinteren

roman

av (forfatter) og Ellen Christensen (oversetter).

Juritzen forlag 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.33 (3 terningkast.)

28 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Auguste Escoffier var kongen blant kokker og kongenes kokk, en av historiens mest kjente gastronomer. Hele hans liv var han omgitt av monarker og omsvermet av celebriteter. Han revolusjonerte det klassiske franske kjøkken, og står bak retter som den legendariske kaken Sarah Bernhardt. Romanen starter med at Escoffier sitter i sitt hjem i Monte Carlo som gammel mann og skriver på sine memoarer. Vi blir tatt med på en fantastisk reise til Europa rundt forrige århundreskifte; til glamorøse salonger, hvitdukede bord på Hotel Ritz og dampende parisiske kjøkken. Escoffier forteller om sin mat og menneskene han lagde den til, og vi får ta del i hans stormende kjærlighetsforhold til skuespilleren Sarah Bernhardt, og hans distanserte ekteskap til dikteren Delphine Daffis. En dag konfronteres han av sin dødssyke kone: alle disse rettene oppkalt etter andre, men ingen etter henne - Delphine ønsker seg sin egen rett. Vil Escoffier kunne klare å uttrykke sin kompliserte kjærlighet til Delphine i en oppskrift før hun dør? En vakker og rørende roman basert på Escoffiers memoarer, ispedd historier om og oppskrifter på mat - en inspirerende kulinarisk reise tilbake til et turbulent og dekadent Europa.

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forlag

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788282053327

EAN 9788282053327

Omtalt tid 1900-1945

Omtalt sted Frankrike

Omtalt person Auguste Escoffier

Språk Bokmål

Sider 374

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 2 0 0 0 0

Bokomtaler

Bøker med en god historie og i tillegg handler om mat, er som oftest hyggelig lesning. Denne og, sjøl om biografier ikke står i høysetet. Mat er viktig! Matkunst viktig? Ikke helt sikker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

"spiselige" titler.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Lange skygger" av Elia Barceló
  • "Sjakkdronningen fra Katwe" av Tim Crothers
  • "Reisen til øya - roman" av Elin Hilderbrand
  • "Den tapte familien" av Jenna Blum
  • "Tangodanseren" av Arturo Pérez-Reverte
  • "La meg ikke måtte velge - roman" av Adrienne McDonnell
  • "Urolige hjerter" av Mariela Årsandøy
  • "Søsken til evig tid" av Ivar Myklebust Longvastøl
  • "En vakker katastrofe" av Jamie McGuire
  • "Den sjette smak" av Tom H. Dalbak
  • "Villfarelse - roman" av Michèle Roberts
  • "Kanten av isødet" av Jesse Blackadder
Alle bokanbefalinger for dette verket