Hvil deg sterk

Gyldendal 2024 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.50 (4 terningkast.)

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Vi arbeider mindre, har mer ferie og mer komfort enn noen generasjon før oss. Likevel rapporterer nesten halvparten av oss at vi er konstant slitne og mangler mentalt og fysisk overskudd. Hvorfor? Fordi vi har glemt kunsten å hvile. Musklene våre trenger hvile for å restituere seg. På samme måte trenger hjernen også hvile for å lade opp. Men hvordan hviler man smart? Gir dine hvileaktiviteter deg overskudd, eller bidrar de til å opprettholde følelsen av å være konstant sliten? I denne boka får du konkrete metoder for hvordan du kan redusere stress, øke din kreativitet, samt forbedre problemløsningsevnen og nattesøvnen gjennom effektiv hjernehvile. Legg hjernen på lading!

Utgivelsesår 2024

ISBN13 9788205598447

EAN 9788205598447

Bokelskeres terningkastfordeling

2 2 0 0 0 0

Smarttelefonen har gjort at mange av oss har mindre selvdisiplin som voksne enn da vi var fem år. Det kan noen ganger føles som en håpløs kamp mot teknologien, men for å si det med Abraham Lincoln så handler disiplin først og fremst om å skille mellom det du ønsker nå, og det du ønsker mest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flerer studier har også vist at å lese bøker både stimulerer hjernen bedre og aktiverer flere deler av hjernen enn andre former for læring. I tillegg påvirker lesingen hjernen over lengre tid enn ved andre former for stimulering. Det å lese bøker har vist seg å gi både bedre ordforråd, større empatiske evner, bedre psykisk helse og til og med høyere intelligens. Og om ikke noe av dette skulle lokke frem leselysten, så kan du alltids lese deg til et lengre liv. En studie fra 2017 fant nemlig ut at de som leser bøker i gjennomsnitt lever to år lenger enn folk som ikke leser bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Observasjonene til Bismal og Raichle var starten på en rekke systematiske undersøkelser av den hvilende hjernen, og førte til at begrepet default mode network, eller hvilenettverket, oppsto.

Hjernens hvilenettverk blir aktivert så snart vi slutter å konsentrere oss om eksterne oppgaver, og overlater hjernen til seg selv. Forståelsen av hvordan dette nettverket fungerer, og hvordan det påvirker tanker og følelser, har revolusjonert vår oppfatning om hvile.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

• "Pålogga livet - alt det vidunderlige som skjedde da vi logget av et helt år" av Michael Stilson
  • "Fenrikens førstegangstjeneste - ta kommando over eget liv" av Geir Aker
  • "Kroppen holder regnskap - hjerne, kropp og sinn i behandlingen av traumer" av Bessel A. Van der Kolk
  • "Eg vil vere her - dikt til trøyst" av Olaug Nilssen
  • "Å sørge - en bok om tap, sorg, kraft og håp" av Kristiane M. Hansson
  • "De seks store følelsene - hvordan emosjonene styrer deg mer enn du aner" av Anne Hilde Vassbø Hagen
  • "Stemmen eller støyen - om å være tro mot seg selv" av Märtha Louise
  • "4000 uker - tiden vår på jorden og hvordan bruke den godt" av Oliver Burkeman
  • "Når det ikke går over - håndbok for og av kronisk syke" av Kine Albrigtsen
  • "Hvile - alt vi vinner ved å la være" av Siw Aduvill
  • "Energityver - i familien, i forholdet og på jobben" av Ingalill Roos
  • "Renere liv - ren mat, naturlig skjønnhet, grønt hjem, økofashion" av Tina Holt
Alle bokanbefalinger for dette verket