Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken tar opp debatten om det er forsvarlig å sende barn helt ned i ettårsalderen i barnehagen. Forfatteren er kritisk til regjeringens retorikk om barnehager og ser på dagens situasjon som et sosialt eksperiment. Han drøfter internasjonal forskning, og mener at barn under tre år ikke har godt av å være fulltid i barnehagen. Har litteraturliste.
Omtale fra forlaget
I 2008 begynner 35 000 norske ettåringer i barnehage. Det er bra for samfunnsøkonomien. Men hvordan er det for barna? Mens skolestart for seksåringer var en reform som ble grundig debattert, har barnehage for ettåringer vokst frem som en selvfølge. Uten at politikere, forskere eller medier har interessert seg for hva det innebærer for barna. Hva sier det om vårt samfunns verdier når det mest ambisiøse målet i familiepolitikken er å skille ettåringer fra foreldrene sine store deler av dagen? Journalisten og småbarnsfaren Simen Tveitereid stoler ikke på regjeringens retorikk om barnehager. Han deler mange foreldres følelse av å være med på et sosialt eksperiment. I denne boka drøfter han internasjonal forskning som er lite kjent i Norge. Han gjør foruroligende oppdagelser og venter med å sende sin egen sønn i barnehagen.
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2008
Format Innbundet
ISBN13 9788248907619
EAN 9788248907619
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 222
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
I en kultur der karriere har en sentral stilling må nødvendigvis barn bli et hinder.
I Danmark er det blitt et amrked for carselcoacher. De skal hjelpe kvinner til å stresse ned i barselstiden.