Handlinga i hørespillet foregår i Oslo på 1970-tallet. Studenten Christian har sommerjobb som hjelpemann på flyttebil. De får i oppdrag å flytte et flygel ned i kjelleren for en verdensberømt pianist. Det går ikke så bra, og det gjør det heller ikke med kjæresten Cecilie. Hva er det hun ikke forteller? I hovedrollene: Kim Sørensen og Ingrid Bolsø Berdal.
Et digert konsertflygel på tvers i kjellertrappa. - Rå naboer som spiller tennis utenfor selv midt på vinteren. - Et alt for innholdsrikt barskap. - En merkelig dame i Halden vil ha gullfisken sin transport til Roma. - En katastrofal konsert i Aulaen. - Sårbar, ung kjærlighet i studentbyen på Sogn.
Lars Saabye Christensen utfolder seg i dette hørespillet. Presist og frodig. Og det ligger alltid noe under.
"Hjælpemannen" bygger på en novelle fra samlingen Oscar Wildes heis, som kom høsten 2004.
Forlag Lydbokforlaget NRK
Utgivelsesår 2005
Format Lydfil
Omtalt tid 1970-1979
Omtalt sted Oslo
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket12 bokelskere følger dette verket.