Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Når Anna begynner å fortelle om Hitlers datter til de andre ved busstoppet begynner Mark å stille seg selv noen spørsmål. Hvis jeg var Hitlers datter, ville alt sammen vært min feil? Kan man fortsatt være glad i sin far om han hadde gjort det Hitler gjorde? Anna fletter sammen en historie om den tyske førerens datter, Heidi som lever i uvitenhet om det faren gjør. Hun lever i en verden som består av privatundervisning med Fräulein Gelber og de små pinnsvinene hun har reddet fra å fryse i hjel.
Omtale fra forlaget
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 2004
Format Innbundet
ISBN13 9788202231774
EAN 9788202231774
Omtalt sted Tyskland
Språk Bokmål
Sider 107
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Jeg har lest min del av hva-om-Hitler-bøker rettet mot barn og unge. Jeg har lest kioskromaner hvor Hitler får barn ved kunstig befruktning (som ikke kan la være å reagere allergisk mot jøder og ønske å erobre verden), én bok hvor Hitlers sjel tar bolig i et barn , og én hvor hans kloningsprosjekt blir avslørt.
Frenchs prosjekt er ikke å pløye den samme marken. Hun ønsker derimot å bruke dette enkle utgangspunktet til å få både karakterene og leserne til å gruble over arv og miljø, mot og karakterfasthet og moral og makt.
Det lykkes hun godt med.
Les mer her: skriv lenkebeskrivelse her
Hitlers datter heter Heidi. Hun har et stort fødselsmerke i ansiktet, og det er grunnen til at Hitler holder henne skjult. Hun vokser opp med fräulein Gelber i Berchtesgaden. Et isolert hus på landet. Der får hun undervisning, leker og blir tatt med ut på gåturer. En sjelden gang kommer Hitler på små besøk, men stort sett er de helt alene. Etterhvert begynner Heidi å høre om jøder, arbeidsleire og krig og hun har mange spørsmål som blir besvart på en slik måte at en forstår hvordan noen kunne unngå å se hva som skjedde.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger
«Hvis jødene bare blir sendt i leir for å arbeide, hvorfor måtte Herr Hanssel gjemme dem da? Er leirene så fæle?» spurte Heidi.
Fru Laub trakk på skuldrene. Hun brydde seg ikke om hvordan leirene var. Det som var viktig var det som skjedde i landsbyen, eller med folk hun kjente.