I denne boka tar forfatteren opp ukjente, uglesette og forfulgte religiøse bevegelser som har vært med på å forme europeisk kultur gjennom århundrene. Med utgangspunkt i de egyptiske og greske mysteriene introduserer han oss for jødiske og kristen tradisjoner, for middelalderens hekser og trollmenn, for alkymister, rosenkreutzere og frimurer. Hoveddelen av boka tar for seg den moderne okkultismen. Har register og litteraturliste.
Bestselgere som Da Vinci-koden, Harry Potter-bøkene og Ringenes Herre fascinerer mennesker over hele verden med sine fortellinger om hemmelige kunnskaper, okkulte krefter og merkverdige skapninger. Men hvor har forfatterne hentet sine ideer fra? I denne boka tar Jan Bojer Vindheim for seg ukjente, uglesette og forfulgte religiøse bevegelser som har vært med på å forme europeisk kultur gjennom århundrene. Med utgangspunkt i de egyptiske og greske mysteriene introduserer forfatteren oss for jødiske og kristne tradisjoner, for middelalderens hekser og trollmenn, for alkymister, rosenkreutzere og frimurere. Hoveddelen av boka tar for seg den moderne okkultismen. Vi møter Madame Blavatsky, Rudolf Steiner, Aleister Crowley og Georg Gurdjieff. I tillegg til UFO-tilhengere og nynazister, rituelle magikere, hekser, hedninger og satanister. Denne boka er uunnværlig for alle historieinteresserte!
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2005