Med Oppfinnelsen av Hugo Cabret (2008) definerte Brian Selznick sin egen kunstneriske virkelighet, uavhengig av sjangre og litterære referanser. Med Himmelfallen gjør han det igjen. I denne boken veves to gripende og fullstendig uavhengige historier sammen. Vi blir kjent med Ben og Rose. Bens historie er satt i 1977, og fortelles ved hjelp av ord. Roses historie foregår i 1927 og fortelles utelukkende i bilder.
Helt siden moren hans døde, har Ben følt seg bortkommen. Rose bor sammen med faren sin, og er svært ensom. Da Ben finner en mystisk ledetråd gjemt på morens rom, og muligheten byr seg for Rose, risikerer begge barna alt for å finne det de søker. Bevegende, spennende og vakkert – Himmelfallen er et mesterverk og et manifest fra en usedvanlig begavet og visjonær kunstner.
Utgivelsesår 2011
ISBN13 9788202362324
EAN 9788202362324
Omtalt tid 1970-1979 1918-1939
To historier fortelles samtidig, den ene med ord og den andre med svart-hvite tegninger. Begge historiene er sterke og involverer deg, men det var historien i bilder som først og fremst fikk tårene frem i øyekroken. Det er utrolig sterk når enkle tegninger kan røre en slik.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger