En ny, vakker grafisk roman fra forfatteren av Oppfinnelsen av Hugo Cabret. I Himmelfallen fortelles to historier parallellt.

Den ene foregår i 1977 og er om Ben som er døv og bor hos slektninger etter at moren døde i en ulykke. Mens han selv ligger på sykehus etter et lynnedslag, bestemmer han seg for å rømme til New York på leting etter sin far. Alt han har å gå etter er et bokmerke, et navn og adressen til en bokhandel. Han ender opp på det Amerikanske Naturhistoriske Museum der han møter Jamie som blir en venn. Denne historien fortelles hovedsakelig i tekst.

Den andre fortellingen er lagt til 1927. Den er om Rose som også er døv. Hun bor alene med sin far og er svært ensom. Hun har utsikt over til New York der moren - som er en berømt stumfilmstjerne - arbeider i lange perioder om gangen. Rose ser sitt snitt til å rømme til New York, men møtet med moren blir ikke som hun har håpet. Rose ender også på det Amerikanske Naturhistoriske Museum der hun finner hjelp. Historien om Rose fortelles hovesakelig i bilder.

Veiene til Ben og Rose krysses til sist, og deres historier flettes på vakkert vis sammen både i tekst og illustrasjoner. Jeg synes dette er en flott bok, nydelig laget, og den gir et godt innblikk i livet som døv. I mitt bibliotek har Oppfinnelsen av Hugo Cabret blitt lånt av mange. Himmelfallen er en langsommere bok med mindre spenning og driv, men jeg håper virkelig at også den finner sine lesere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Åsmund ÅdnøyMarianne MJaran FlaathIngeborgConnieCecilie EllefsenEllen E. MartolPiippokattaStig THarald KElisabeth SveeVannflaskeRisRosOgKlagingGunillaElin FjellheimKirsten LundStein KippersundGro-Anita RoenKristin71MathiasAnne Berit GrønbechBård StørekntschjrldBjørg Marit TinholtHeleneJan-Olav SelforsChristoffer SmedaasJulie StensethTurid KjendlieTheaSissel ElisabethSigrid NygaardKristin_Anne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandHeidi HoltanMads Leonard HolvikLars Johann MiljesveinBeathe Solberg