Innhold: - Brev Henrik Ibsens brev 1844-1871 med kommentarbind.
Forlag Aschehoug Universitetet i Oslo
Utgivelsesår 2006
ISBN13 9788203190100
EAN 9788203190100
Serie Ibsen, H. Skrifter 1-17. Bindene selges enkeltvis (12)
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketSe at komme ud! Rejs! Gjør det enten det er muligt eller umuligt. Umuligt er forresten ingenting, som man ubændigt vil!
Nu ved jeg meget vel, at et Liv i Ensomhed ikke er et liv i Indholdsløshed. Men Mennesket er dog i aandelig Forstand en langsynet Skabning; vi ser klarest i en stor Afstand; Detaljerne forstyrrer; man maa ud af detm man vil dømme; Sommeren skildrer man bedst paa en Vinterdag.
Men jeg føler mig mere norsk i sind, end nogensinde før; De må ikke tro, hvad så mange trpr, at jeg er uvillig stemt imod mit fædreland. Det er udvæksterne på vort samfundsliv, som jeg afslyr; men de hører ikke organismen til.
Brand er mig selv i mine bedste øjeblikke, - ligeså visst som jeg ved selvanatomi har bragt for dagen mange træk både i Peer Gynt og i Stensgård. [...] Efter 'Brand' fulgte 'Peer Gynt' ligesom af sig selv.
Først da jeg var bleven gift fik mit liv et vægtigere indhold.