Denne biografien om Henrik Ibsen er ingen gjenfortelling, men en fortelling om Ibsens liv. Samtidig er det en fagbok, der Ibsen sees i lys av sin tid og sine omgivelser. Boken tar for seg Ibsens liv fra han forlater Roma i 1868 til hans død i Kristiania 1906. Med bakgrunn i kjente og ukjente kilder avdekkes Ibsens år i Tyskland og undersøker hans syn på individ, samfunn, diktning og egen dikterrolle. Boken handler i tillegg om hvordan Ibsen gradvis trekker seg inn i seg selv og samtidig skaper et bilde av en gåtefull dikter. Boken fullfører forfatterens tobindsverk om Ibsen. Med litteraturliste og personregister.
Dette er den andre boken i Ivo de Figueiredos store biografi om Ibsen. Henrik Ibsen. Mennesket (2006) ble mottatt med strålende kritikker.
Nå følger vi Ibsens fra han forlater Roma i 1868 til hans død i Kristiania i 1906. Grundigere enn noen gang tidligere blir Ibsen og hans verk plassert i samtidens sosiale, politiske og kulturelle kontekst. Figueiredo har foretatt en bred gjennomgang av kjente og ukjente kilder, gammel og ny litteratur, og for første gang blir Ibsens år i Tyskland nøyere undersøkt.
Også denne boken er preget av den gode fortellingen. Vi får en nyskapende analyse av Ibsens «aristokratiske individualisme», og de store linjene i forfatterskapet og mottakelsen dramaene fikk, blir gjennomgått.
Ved slutten av århundret står den gåtefulle «diktersfinksen» igjen som et kulturikon, mens Ibsen selv så å si har skrumpet sammen innenfor skallet av sitt eget monument. Slik er det fascinerende forholdet mellom menneske og maske, liv og kunst i tilfellet Ibsen.
Utgivelsesår 2007
ISBN13 9788203233845
EAN 9788203233845
Omtalt sted Norge Tyskland Italia
Omtalt person Henrik Ibsen
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketHer er dei bøkene i samlinga mi som handlar om Henrik Ibsens liv og forfattarskap
Mest forfatter-portretter