Først forsvant dinosaurene, så forsvant regnskogen og religionene, etterfulgt av regnbuen og reven og rosebuskene, og roen i hjertene. Til slutt forsvant ømheten mellom oss, og det ble en stor stillhet i huset. Ei navnløs jente leiter etter kjærlighet eller noen å snakke med. Hun møter Nord, hun elsker ham med det samme, han forsvinner. Hun møter Faderen, hun elsker ham med det samme, hun forsvinner. Den navnløse jenta kan ikke elske. Havfruehjerte er en poetisk punktroman om kjærlighet, vold og sorg, om et ufødt barn, om naturen, og om dyrenes eventuelle betydning for menneskene. I Havfruehjerte fremstår virkeligheten skeiv og skremmende, og relasjonene umulige. Språket veksler mellom lyrisk følsomhet og skarpt vidd, ømhet og et akutt nærvær. Samlet sett er Havfruehjerte en historie om å prøve å finne en måte å være i verden på, når verden er uutholdelig.
Forlag Kolon
Utgivelsesår 2019
ISBN13 9788205509764
EAN 9788205509764
Tre år etter debutboken er Ingvild Lothe ute med ny bok, en punktroman denne gangen og atter en gang gjorde hun inntrykk på meg. En ung navnløs kvinne og hennes forhold til menn, klimaspørsmål og kritikk mot samfunnet samt litt mytologi er noe av det forfatteren har å by på i den såkalte vanskelige andreboken! Anbefales!
Les gjerne hele omtalen her.
En perle av en roman! Poetisk kortprosa som setter seg i hjertet og som gir forstand.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketKroppen er ikke skapt for å leve på denne måten, med meg inni seg.
Han var to meter høy, han hadde barndommen i kroppen. Han var så tynn at jeg måtte leite etter ham i senga.
Hvor hører du til?
Hva vil det si å høre til? Hva betyr det for deg?
Hva er det som binder deg og flokken din sammen?
Hva skjer med et menneske som faller utenfor og ikke finner noen tilhørighet?
En oversikt over bøker Marianne bak bloggen EBOKHYLLA MI har gitt meg lyst til å lese. Hun er meget belest. Trykk her for å komme til bloggen hennes.