Romanen tar utgangspunkt i situasjonen i Norge i 1905. Statsminister Christian Michelsen leter etter den som kan bli konge i det selvstendige Norge, og sender utsendinger til København, hvor prins Carl og prinsesse Maud bor. Prinsen er i tvil om han vil ta over den norske tronen og alt som følger med dette, mens Maud lengter vekk fra det danske hoffet.
Prins Carl (Charles) av Danmark og prinsesse Maud (Harry) bor i København. Hun lengter intenst tilbake til England, han vil helst være en "vanlig" mann. I bakgrunnen befinner Tulle seg, Carls tidligere kjæreste, en kvinne av folket, som han aldri ville ha fått tillatelse til å gifte seg med. Året er 1905. Norges statsminister Christian Michelsen leter etter en blivende konge. Han sender Fridtjof Nansen til København for å legge press på prins Carl. Skal prinsen ta over den norske tronen og miste siste rest av sitt privatliv? Maud ønsker sterkt å komme seg bort fra et knugende Danmark, men hva med Tulle? Jonas Cornell er en av manusveteranene innenfor skandinavisk film. Det er også han som har skrevet manus til NRK Dramas storsatsning "Harry og Charles", der Maria Bonnevie spiller dronning Maud.
Forlag Piratforl.
Utgivelsesår 2009
ISBN13 9788281432093
EAN 9788281432093
Genre Historisk litteratur
Omtalt tid 1900-1914
Omtalt person Haakon VII
Søt liten roman med et viktig historisk bakteppe.