Haren

og andre noveller

av (forfatter).

Cappelen Damm 2025 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Haren er en rik, underholdene, overraskende, morsom og tankevekkende novellesamling fra en av våre fremste forfattere. Her finner du 20 noveller som spenner fra hva som kan skje når du er på tur og møter noen som ikke har kontroll på hunden sin, via glemte og gjemte sanger, til folk som «husket bryllupsdag, men glemte ekteskapet». Innimellom er vi med på livredning, å få ny kollega, en runde kunsthistorie – og flere runder rundt Bislett stadion. Blant annet. «Da Vigdis og Jarl hadde vært gift i 14 år, begynte han å kjøpe stygge gaver til henne. Han gjorde seg virkelig flid med å finne noe han visste hun ikke ville like. Men det måtte heller ikke være for stygt. Det skulle bare være på kanten. Hun hadde for eksempel aldri likt grønt. Grønt fikk henne til å se ut som et lik, mente hun selv. Det var mye som var grønt. Det kunne imidlertid gjerne være dyrt. Sannsynligvis var dette den beste kombinasjonen: dyrt og stygt. Jarl la gaven på kjøkkenbordet, lagde frokost og gledet seg til å se Vigdis åpne den.» Når Lars Saabye Christensen for første gang på over ti år kommer med nye noveller er det et must for alle som er glad i hans forfatterskap, noveller eller begge deler.

Utgivelsesår 2025

ISBN13 9788202868048