Boka viser hvordan Georg Morgenstierne allerede som ung fattet interesse for språk og senere valgte å fordype seg i det indiske og iranske språk. Boken omhandler Morgenstiernes reiser, liv, feltarbeid og utviklingen som vitenskapsmann. Har litteraturliste og navneregister.
Dette er en stort anlagt biografi om en internasjonal norsk språkforsker. Morgenstierne (1892.1978) tilhørte en fremstående embetsmannsslekt, han studerte sammenlignende indo-europeisk språkvitenskap og gjorde etter hvert banebrytende studier av indiske og iranske språk. Som professor i etterkrigstiden var han Norges ledende ekspert på India, det nye Pakistan, Afghanistan og Iran. Han kjente alle konger og ministre og foretok mange reiser helt fram til 1974, fire år før han døde og det skjedde dramatiske regimeendringer i både Iran og Afghanistan. Denne boken inneholder mye samtidspolitisk analyse, det meste sett med hovedpersonens øyne. Samtidig gir den et dypere og historisk bilde av språk, geografi og religion fra områder som i dag stadig er i nyhetsbildet. Biografien inneholder fotografier, språkkart og historiske kart samt fyldige person- og språkregistre. Boken blir dermed en vitenskapshistorie, reiseberetning, familiekrønike og norsk kulturhistorie.
Nils Johan Ringdal er historiker og en våre fremste sakprosaforfattere gjennom de to siste tiår.
Utgivelsesår 2008
ISBN13 9788203188336
EAN 9788203188336
Omtalt tid 1900-tallet
Omtalt person Georg Morgenstierne
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket7 bokelskere følger dette verket.