Bind 1 av 3. Bind 1 omfatter helsebegrepet, sykepleiernes funksjonsområder, sykepleiens utvikling, sykepleiens verdigrunnlag, sykepleiekunnskap, sentrale sykepleiemodeller/rammeverk og kvalitet i helsetjenester. Illustrert. Har litteraturliste og stikkordregister.
Læreverket Generell sykepleie består av tre bind med i alt 24 kapitler. Bøkene inneholder arbeidsspørsmål og arbeidsoppgaver. Praktiske prosedyrer er markert, og bøkene har fyldige litteraturreferanser og stikkordregistre. De er rikt illustrert. Bøkene er for studenter i sykepleierhøgskolene, videreutdanning i sykepleie og for sykepleiere i praksis både i kommunehelsetjenesten og i helseinstitusjoner. Redaktør Nina Jahren Kristoffersen er høgskolelektor i Østfold. Bind 1 behandler følgende temaer: Ulike syn og perspektiver på helse og sykdom. Sykepleierens oppgaver og ansvar i helsetjenesten. Sykepleierens utvikling fra oppgave og kall til yrke og selvstendig vitenskap. Verdier og verdigrunnlag i sykepleie. Sykepleiekunnskap. Teoretiske modeller i sykepleie. Kvalitet og kvalitetsutvikling i helse- og sykepleietjenesten. Sykepleie og egenomsorg som helsefremmende prosesser.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 1996
ISBN13 9788200414438
EAN 9788200414438
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket11 bokelskere følger dette verket.