Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
I denne boken reflekterer forfatteren rundt tilhørighet i dens mange ulike former. Tilhørighet er en dyp følelse det tar tid å utvikle. Når den først oppstår, varer den. Om den gjelder forholdet til steder eller mennesker, er den nøysom. Det er nok at alt er som før. Tilhørigheten er oppfinnsom, den fordyper seg i gjentagelsene til de framstår som fornyelser. Den er tålmodig, den haster ikke, for den er framme hele tiden.
Omtale fra forlaget
I "Frokost med fremmede" reflekterer Karin Sveen rundt tilhørighet i dens mange og like former. I en liten og overfylt bokhandel i Teheran deler hun et måltid og diskuterer litteratur og tilhørighet med Safy, som studerer litteratur ved universitet, og Elyas, som driver den lille bokhandelen. Hun skriver innsiktsfullt om galskap og annerledeshet hos maleren Lars Hertervig, og med utgangspunkt i forfatteren Frank McCourt belyser hun hvordan fellesskap kan bli en sensurinstans det kan være nødvendig å frigjøre seg fra. Boken er blitt til under et forskningsopphold i Berkeley, California, og møtet med det nye stedet gir henne også et nytt og annet blikk på det hjemlige og kjente, der det oppstår en slags dialog, en hermeneutisk bevegelse, hvor det fremmede og hjemlige belyser hverandre gjensidig. Sveen nærmer seg tilhørighet på en åpen og personlig måte, via både det biografiske og det analytiske, der refleksjon og fortelling skaper en original og innsiktsfull inngang til et sentralt tema.
Forlag Oktober
Utgivelsesår 2005
Format Innbundet
ISBN13 9788249502035
EAN 9788249502035
Språk Bokmål
Sider 195
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Jeg blir trist til sinns når jeg ser folk flokke seg rundt en guide, som om de ikke er individer, som om de ikke er nysgjerrige, men sjokker rundt med et kollektivt blikk og blir tvunget til å møte verden på en skjematisk måte.