Hendelser uten navn

roman

av (forfatter).

Oktober 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.43 (7 terningkast.)

20 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

"I stedet for å reise kan man bli på kontoret og se for seg hva som kan ha skjedd. Har du lest om en klemulykke så har du lest om mange, spre dem utover, bruk det du har. Et lem kommer i klem, personskade, behandling, ute av arbeid, ferdig. Det er uansett ikke plass til å skrive så omstendelig om omstendighetene, det er heller ikke tid, ved å tolke meldingene spares både tid og penger, slikt settes pris på, så lenge hendelsen føres inn, så lenge jobben blir gjort."
Kvinnen som er hovedperson i Marie Landmarks debutroman "Hendelser uten navn", jobber med å undersøke arbeidsulykker på fabrikker og skipsverft. Hun bor i sin egen, luftige leilighet som hun forsøker å fylle med grønne planter. Hun trives på det velordnede kontoret sitt. Bak seg har hun en rekke flyktige relasjoner til menn. Etter en ulykke på et verft på Vestlandet, der rapportene om hva som hendte spriker, blir hun sendt til ulykkesstedet for å utføre tilsyn.
Språket i denne romanen har et stort register, fra poetisk og billedlig til byråkratisk, rapporterende og minutiøst beskrivende. Forfatterens sans for det motsetningsfylte og disharmoniske finner man igjen i innholdet, som i kontrasten mellom beskrivelsene av groteske arbeidsulykker og skjønnheten i det industrielle landskapet med sine ferger, dokker, fraktskip og kraner.
"Hendelser uten navn" er en roman om isolasjon og utenforskap, om å holde andre menneskers virkelighet på avstand og samtidig distansere seg fra seg selv, i en verden der ansiktsløse fremmedarbeidere trekker det korteste strået.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788249518524

EAN 9788249518524

Språk Bokmål

Sider 207

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 5 0 0 0

Bokomtaler

En god idé plettfritt utført om en kvinne som jobber med å skrive rapporter om arbeidsulykker, på nærmest autistisk vis leter etter og kjøper planter til leiligheten sin og har menn som kommer og går hos henne. Utenforskap, menneskelig og emosjonell distanse, tomhet. Med knappe setninger uttrykkes stor dybde og synes det er spesielt godt sett hvordan hun ganske nytteløst prøver å strekke seg ut mot andre mennesker uten å vite helt hvordan eller å ha noe å snakke med dem om, fra bak sitt plettfrie ytre

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Kapteinen står alene på broen som den eneste som snakker norsk om bord, men det synes ikke utenpå, det synes ikke langt ute på havet hvordan rederiene kutter kostnader ved å leie inn utenlandske arbeidere, gjerne filippinere og portugisere, at det ikke er sveler i messa deres, at det ikke utbetales pensjon eller feriepenger, at kapteinen står alene på broen og ser utover havet på storskjermen, er flagget ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må finne noe annet å drive med, må være interessert for å være interessant. Spill er vanskelig å spille alene, det er vanskelig å spille sammen med andre, jeg kan jo la være, leser bøker i stedet, de som står i bokhyllen, for eksempel kokeboken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ble ikke sånn jeg hadde tenkt det våken om natten før dette møtet, om morgenen mens jeg barberte leggene, han smakte fisk og gammel fyll, insisterte på å se meg i øynene mens han kledde av seg, det var sommerferie og ingen andre å melde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg møter blikkene til alle hvis jeg vil, kan finne en blant dem, man vet jo aldri, en dag treffes de som skal bety noe for noen, bli værende, det kan skje hvor som helst, det gjelder å følge med, se nøye etter, bruke leppestift hver dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Stor - dikt" av Nils-Øivind Haagensen
 • "Til slutt blir du selvlysende - roman" av Marie Landmark
 • "Spredte døtre" av Helene Imislund
 • "Skjellmannen" av Aslı Erdoğan
 • "Sjasminmannen" av Unica Zürn
 • "Nattnød - dikt" av Aina Villanger
 • "Du bestemmer deg for at dette er et minne" av Marianne Teie
 • "Han ligner en måte å sove på" av Fredrik Hagen
 • "Det store svaet" av Casper André Lugg
 • "En episode i en omreisende malers liv" av César Aira
 • "Premien for alt - roman" av Ingvild Holvik
 • "Superlangsom - dikt" av Kristian Bergquist
Alle bokanbefalinger for dette verket