Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Flytende modernitet henspiller på motsetningene mellom den gamle og den nye modernitet. Forfatteren drøfter utviklingen mot en ny og flytende modernitet og konsekvensene av denne. Spesielt behandles forandringene av det urbane rom, den moderne økonomi, forbruker-samfunnet og det moderne menneskets trang til å frigjøre seg fra samfunnet. Dessuten inneholder boken et kapittel om fellesskap og nasjonalisme. Har navneregister.
Omtale fra forlaget
Vi lever ikke lenger bare i moderniteten; vi lever i en flytende variant av den, hevder Zygmunt Bauman i denne klassikeren av en samtidsanalyse. Alt skifter; alt flyter. Vi skifter arbeid, bosted, partner; vi shopper omkring etter identiteter, forbruksvarer, opplevelser. Rommene vi beveger oss i, institusjonene og økonomien som samfunnet vårt bygger på, er i endring; hvilke konsekvenser har dette for den enkelte av oss? Flytende modernitet henspiller på at vi har beveget oss over i en ny fase av moderniteten. Mens den gamle ville erstatte den tradisjonelle samfunnsorden med en ny, fast orden, er den nye hinsides både orden og system. I stedet ser man konturene av et samfunn hvor alle dypere avhengighetsmønstre og grunnleggende interaksjonsformer er oppløst, et samfunn som har sin begrunnelse i det flytende og sin forpliktelse i det ikke-forpliktende. Få, om noen, kan gjøre Zygmunt Bauman rangen stridig hva diagnostisering av samtiden angår, men hva mere er: Han utfordrer og avdekker sammenhenger og konsekvenser som ikke uten videre er synlige for oss; foruten å vise den flytende modernitetens skyggesider, viser han her dens forføreriske kraft. Flytende modernitet ble utgitt første gang på norsk i 2001, året etter at den engelske originalutgaven utkom. Etterordet er skrevet av Nils Christie.
Forlag Vidarforlaget
Utgivelsesår 2006
Format Innbundet
ISBN13 9788279900467
EAN 9788279900467
Serie Erasmus-serien: Vidarforlagets kulturbibliotek (8)
Språk Bokmål
Sider 275
Utgave 2
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket