Trebindsverket Fjellnorge tar oss med på fottur og skitur fra heiene på Sørlandet til Svalbards isøde. Bøkene henvender seg til alle som er glad i å være på fjellet og inneholder forslag til turer, anekdoter om historie og folk i fjellet, og praktiske råd. I tillegg lærer vi om sammenhengene mellom geologi, flora og fauna. Dette bindet tar for seg fjellene i Modt-Norge og Nord-Norge: Trollheimen, Sylane, Nord-Trøndelag, Børgefjell, Dovrefjell og Skrymtheimen, Helgeland, Brønnøy, Okstindan, Saltfjellet og Svartisen, Sulitjelmafjellene, Narvikfjellene, Hinnøya, Lofoten, Vesterålen, Fjellene i Troms, Finnmarks vidder og fjell, og Svalbard. Har register og litteraturliste.
Fjell-Norge bind 3: Fra Trollheimen til Svalbard Dette bindet presenterer disse fjellområdene: Trollheimen Sylene Nord-Trøndelag Børgefjell Dovrefjell og Skrymtheimen Helgeland Brønnøy Okstindan Saltfjellet og Svartisen Sulitjelmafjellene Narvikfjellene Hinnøya Lofoten Vesterålen Fjellene i Troms Finnmarks vidder og fjell Svalbard
Forlag Gyldendal fakta
Utgivelsesår 2001