Det ble ikke skrevet eller sagt noe om de homofile og lesbiske ofrene for nazi-Tysklands barbari da media refererte fra femtiårsmarkeringen for befrielsen av Auscwitz. Fortielsen fortsatte frem til og med minnedagen for frigjøringen av Norge den 8. mai 1995. Det er forfatterens håp at denne boken kan bryte den 50 år lange tausheten. Hun forteller om hvordan de homoseksuelle ble sett på av nazistene, at de ble brukt til medisinske forsøk m.m. Har kilderegister og litteraturliste.
Forlag Emilia
Utgivelsesår 1995