Omtale fra forlaget
Ernæring - mer enn mat og drikke er en lærebok som først og fremst er beregnet på studenter som tar bachelorgrad i sykepleie. Boken kan brukes gjennom alle tre studieårene. Andre helsearbeidere kan også ha nytte av den. Det er en hovedtanke i boken at ernæring er et grunnleggende behov som sykepleier har ansvar for. Når Ernæring - mer enn mat og drikke nå foreligger i femte utgave, er alle kapitlene revidert og oppdatert. Noen av kapitlene er omstrukturert. I tillegg til grunnleggende ernæringskunnskaper tar boken for seg kosthold ved ulike sykdommer og sykdomstilstander, og i forhold til ulike aldersgrupper. Den fokuserer også på ernæringens betydning for å forebygge sykdom og underernæring. De nye kostrådene fra Helsedirektoratet er inkorporert i boken. Hvert kapittel følges av studiespørsmål og sykepleiefaglige problemstillinger, og lærestoffet er godt illustrert med figurer og tabeller. Boken inneholder også aktuelle internettadresser. Kjersti Sortland er førstelektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus, institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid. Hun har undervist sykepleierstudenter i ernæring i mange år, og har deltatt i ulike prosjekter knyttet opp mot ernæring.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2015
Format Heftet
ISBN13 9788245018417
EAN 9788245018417
Språk Bokmål
Sider 304
Utgave 5
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket10 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket