Omtale fra forlaget
Ernæring mer enn mat og drikke retter seg først og fremst mot sykepleierstudenter i grunnutdanningen. Boken kan brukes gjennom alle tre studieårene. En hovedtanke i boken er at ernæring er et grunnleggende behov som sykepleier har ansvar for. Stoffet som presenteres, er relevant i forhold til utdanningskravene og berører både praktiske og kliniske problemstillinger som sykepleierstudenter kan møte i løpet av utdanningen og som ferdig utdannet sykepleier. Foruten grunnleggende ernæringskunnskaper omhandler boken kosthold ved ulike sykdommer og ulike grupper i befolkningen. Boken fokuserer også på at kostholdet kan forebygge sykdom. Sammenhengen mellom ulike livsstilssykdommer og ernæring vektlegges i et eget kapittel. Administrering av enteral og parenteral ernæring er et kunnskaps- og ansvarsområde for sykepleiere som boken setter søkelyset på. I den reviderte utgaven er alle kapitlene oppdatert. Hvert kapittel i boken følges av studiespørsmål og sykepleiefaglige problemstillinger. Boken legger vekt på illustrerende figurer og tabeller. Den inneholder også aktuelle Internett-adresser. Kjersti Sortland er høgskolelektor ved Høgskolen i Akershus, avdeling for sykepleierutdanning. Hun har i mange år undervist sykepleierstudenter i ernæring.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2001
Format Heftet
ISBN13 9788276746945
EAN 9788276746945
Språk Bokmål
Sider 328
Utgave 2
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket10 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket