Omtale fra forlaget
Ernæring – mer enn mat og drikke er en lærebok for sykepleierutdanningene. Hensikten med boken er å sette fokus på kunnskapsområder innen ernæring. Ernæring er et grunnleggende behov, som sykepleiere har ansvar eller medansvar for. For at sykepleiere skal kunne ta dette ansvaret, både i forhold til friske, utsatte og syke mennesker, må de ha kunnskaper om hvilke ernæringsbehov som kan oppstå hos pasientene. I dette ligger det også et behov for kunnskaper om andre kulturer og andre matskikker som sykepleieren kan møte hos pasienten. Foruten grunnleggende ernæringskunnskaper omhandler boken kosthold ved ulike sykdommer, og det legges vekt på hvordan ernæring og næringsstoffer kan forebygge sykdom. Hvert kapittel i boken følges av studiespørsmål og sykepleiefaglige problemstillinger. Kjersti Sortland er høgskolelektor ved Høgskolen i Akershus, avdeling for sykepleierutdanning.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 1997
Format Heftet
ISBN13 9788276742411
EAN 9788276742411
Språk Bokmål
Sider 284
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket10 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket